L’Alacant d’El Tio Cuc

El darrer 4 de juliol vam estar presentant L’Alacant d’El Tio Cuc. Es tracta d’un llibre sobre el mític setmanari alacantí, El Tio Cuc, publicat entre 1914 i 1936.

Va arribar a ser el mitjà més difós del seu temps. Objecte de persecucions i censures per part dels governs, El Tio Cuc sempre va ser publicat en català a la ciutat d’Alacant. I des d’allí va arribar a tots els pobles i ciutats del sud valencià.

Promotor de les Fogueres de Sant Joan, de l’esport local i de tantes altres celebritats alacantines, el setmanari acabà esdevenint el primer gran exemple de nacionalisme valencià al sud del país. Gràcies, sobretot, a la tasca d’Enric Valor, que es va incorporar a la redacció el 1932.

El fundador i director d’El Tio Cuc, Josep Coloma i Pellicer, va ser també un periodista reconegut a la ciutat i autor de diverses obres teatrals. Alhora, un dels redactors d’aquest setmanari, Josep Ferrándiz i Torremocha, va ser, entre altres moltes coses, l’autor de la lletra de l’himne de les Fogueres de Sant Joan.

El llibre ha estat editat per l’Ajuntament d’Alacant i per la Universitat d’Alacant.

Qui vol conéixer Alacant ha de conéixer El Tio Cuc.

Deixa un comentari

*Les dades seran tractades per Manuel Lillo i Usechi amb la finalitat de gestionar els comentaris que realitze al bloc. Les seues dades no seran comunicades a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no se sol·licite la seua cancel·lació. En qualsevol moment, vostè pot exercir els drets d'accés, rectificació o eliminació, comunicant-ho a través d'aquest formulari.