Una patronal valenciana menys provincialista

Voluntat. Vertebració. Reestructuració. Són els conceptes més repetits per Salvador Navarro a la seu de la Confederació Empresarial Valenciana, l’entitat que ell mateix presideix i que el 3 de març canviarà d’abast i modificarà l’estructura provincial per l’autonòmica. Aquest ha estat l’anunci d’una decisió meditada des que Cierval va entrar en preconcurs de creditors el  passat mes de desembre. Finalment, l’antiga patronal del País Valencià no ha estat rescatada per les institucions públiques ni pels seus socis.

I és que la destrucció de Cierval va ser estrictament interna. Integrada per tres confederacions provincials, les d’Alacant i Castelló –Coepa i CEC– es troben immerses des de fa anys en judicis després de presumptes malifetes en cursos de formació i en estafes que la CEV, des de la veu de Salvador Navarro, ha denunciat en reiterades ocasions. El deute de Coepa i CEC va repercutir sobre Cierval i després que la difunta patronal autonòmica es negara a assumir el pagament dels deutes –més enllà d’una quitança parcial de les quotes–, Cierval va entrar en el fosc i inevitable camí de la dissolució. Ara, però, tindrà una substituta, i es contempla que canviarà de nom per passar a ser la CECV, la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana. Un canvi que encara no és oficial.

De les tres patronals provincials que formaven Cierval, la CEV és l’única que es troba sanejada. I ho està des de 2011, quan una derrama dels seus socis va acabar amb la seua situació dramàtica. Aquesta condició l’ha animada a liderar la construcció d’una nova patronal que vertebre els territoris del País Valencià, de dalt abaix, i que enterre les velles reticències que entrebanquen aquesta unió empresarial fins ara fracassada entre el Maestrat i el Baix Segura.

Per continuar llegint, accedeix a la notícia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *