Un miler de juristes exigeixen l’alliberament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez

“L’empresonament dels presidents de l’ANC, Sr. Jordi Sànchez i d’Òmnium, Sr. Jordi Cuixart, no respon a criteris legals sinó a un ús ideològic del Dretque posa en evidència el trencament del principi de la separació de poders a l’Estat espanyol, l’ús partidista de la Fiscalia, la vulneració de drets fonamentals, la violació del dret al jutge predeterminat per la llei i un abús del Dret”.

Aquest és l’inici d’una carta signada per un miler de juristes que destaquen la condició política de l’empresonament dels activistes Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Una consideració latent des que es va anunciar el tancament dels presidents de l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural i que té, segons els signants, arguments legals.

La interlocutòria del Jutjat Central d’Instrucció número 3 de l’Audiència espanyola investiga un delicte de sedició i va decretar prisió provisional per als activistes. La decisió va commoure la societat catalana, que des de llavors -han passat nou dies- s’ha mobilitzat massivament en tres ocasions. A banda, els manifestos demanant l’alliberament han estat nombrosos. Un d’aquests, amb contingut jurídic, s’ha publicat en el matí del dimecres 25 d’octubre i es basa en tres afirmacions.

Per continuar llegint, accedeix a la notícia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *