«No s’inhabilita l’alcaldessa, sinó la voluntat de tot el poble de Berga»

Montse Venturós Villalba (Berga, 1985) és alcaldessa del seu poble des juny de 2015, quan va ser investida després que la seua formació, la CUP, fora la més votada del municipi, amb 2.248 vots i sis regidors. El seu nom, però, va transcendir més endavant, quan va ser assenyalada per no despenjar l’estelada que llueix la façana del consistori que ella mateixa presideix. Se li exigia llevar el símbol durant les eleccions catalanes de setembre de 2015, les de la victòria de Junts pel Sí. No ho va fer, i està acusada de desobediència, fet pel qual el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya l’ha condemnada a sis mesos d’inhabilitació per exercir el seu càrrec. Encara hi pot presentar recurs.

Com ha rebut la notícia? S’ho esperava?

La notícia era molt esperada. Sobretot tenint en compte el caràcter absolutament antidemocràtic de l’Estat i la judicialització de la política.

Evidentment, vostè ha desobeït a consciència.

Sense cap mena de dubte. Des del primer moment hem entès que el debat que s’està conflictivitzant en seu judicial és bàsicament polític. I en aquest sentit, la confrontació és política i en cap cas judicial. Llavors, es mostra una vegada més la manca d’independència entre els diferents poders de l’Estat i l’herència postfranquista. Les acusacions de l’Estat van adreçades a aquelles persones, pobles i associacions que qüestionen l’statu quo i els privilegis de l’Estat.

Per continuar llegint, accedeix a la notícia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *