«No només hem de parlar de sobirania nacional, sinó també de l’energètica, tecnològica…»

—Vostè és un dels cervells dels comuns i ara, cinc anys després, decideix fer el salt electoral. Per què?

—No fou una decisió personal, sinó fruit de les circumstàncies. La meva voluntat no era participar directament en política. Jo professionalment em dedico a l’estudi de la política, en soc professor i escrivia als diaris i participava en tertúlies. Tenia, per tant, una certa voluntat de reflexió i d’intervenció política. Però no militava des de finals dels setanta. Després em vaig implicar en la creació de Guanyem. Vaig pensar que valia la pena ajudar-hi. Però vaig intentar evitar estar directament implicat a les llistes. El que passa és que al novembre de 2017 es va desenvolupar una crisi al govern municipal. Feia poc més d’un any que el PSC hi havia entrat i el seu suport a l’aplicació del 155 va provocar tensions internes i que finalment es decidís fer una consulta a dins de Barcelona en Comú. Jo vaig votar en contra de la ruptura, però en vaig assumir el resultat. Cultura havia estat en mans de Jaume Collboni i de Xavier Marcé. I no es tenia clar qui podia assumir aquesta funció amb un govern d’11 regidors sobre 41. Ja anaven tots prou carregats i em va demanar que fes aquest esforç. Per a mi ho era, perquè sortia d’una zona de confort. En aquell moment em va semblar que seria per un període relativament curt, fins a les eleccions, un any i mig. Però quan es comença a preparar la candidatura per a les municipals de 2019, l’Ada [Colau] insisteix que seria molt bo que el que he iniciat en Cultura es pogués continuar. Com que puc continuar fent classes a la universitat, les mantinc sense cobrar i ho combino amb les meves funcions a l’Ajuntament. He acceptat.

Per continuar llegint, accedeix a la notícia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *