La patronal dels empresaris sense veu

Més enllà dels còcetls característics de les reunions empresarials d’altes prestacions, hi ha els empresaris que busquen menys ostentació i més representació per part de les patronals. Mentre els grans executius acostumen a tindre contacte directe amb ministres i alts càrrecs, la major part dels empresaris romanen en l’anonimat, allunyats dels focus mediàtics i sense sentir cap identificació amb les grans patronals. Simplement, perquè no hi compten amb ells.

Per això, després d’una dècada de la desaparició de l’Empresarial, entitats que al seu dia la formaren –com la Unió de Llauradors, Unió Gremial o la delegació valenciana d’ATA, Associació de Treballadors Autònoms– estan celebrant un seguit de reunions i fòrums per calcular les possibilitats de fundar una entitat similar a la desapareguda l’any 2005. Sense més certesa que la voluntat per tirar-la endavant, aquesta necessitat naix per donar veu als empresaris més comuns: els petits i els mitjans, entre els quals destaquen, també, els autònoms. No es parla tant de sectors com de la mida de les empreses: els grans empresaris del tèxtil no s’assemblen gens als botiguers venedors de roba. Aquests últims són, segons els promotors d’aquest projecte que encara no passa de ser una idea, els que necessiten una representació ferma. Perquè són ells, els petits i mitjans empresaris, els que mouen l’economia d’un país regit, sobretot, per les pimes.

La intenció és fugir de les característiques sectorials de les patronals i agrupar els empresaris comuns després que l’Empresarial desapareguera per qüestions d’alternança en les presidències provincials. Ara, l’objectiu és una divisió comarcal per «generar arrelament al territori», afirma Francesc Ferrer, president d’Unió Gremial. Ferrer comenta que de moment «només s’estan fent rondes informatives i de participació per després, si hi ha voluntat suficient, estudiar la creació d’aquesta patronal per tindre interlocució a l’administració».

Per continuar llegint, accedeix a la notícia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *