La memòria ressuscitada de Joan Baptista Basset

Al fossar de les moreres no ho esperaven. La incertesa del destí que va patir Joan Baptista Basset, qui va alçar els valencians contra l’exèrcit borbònic durant la Guerra de Successió, seria resolta en aquell mateix moment. Era l’any 2005 i en aquesta plaça de Barcelona, on resten enterrats alguns dels valencians i mallorquins que van defensar la ciutat durant el setge el 1714, Acció Cultural del País Valencià descobria una placa dissenyada per l’escultor Andreu Alfaro amb què s’homenatjava, precisament, els lluitadors.

L’acte va estar protagonitzat per autoritats del món de la cultura i de la política. El tancà el vinarossenc Carles Santos amb una interpretació de la Muixeranga que, segons recorden els presents, va sonar com un himne de guerra. Abans, el també músic Jordi Savall havia dirigit una versió del Cant dels Ocells. El poeta Pere Gimferrer o Salvador Giner, president de l’Institut d’Estudis Catalans, també feren acte de presència.

Pel que fa a la política, Ernest Benach, llavors president del Parlament de Catalunya, acudia a l’acte amb regidors de Barcelona, entre els que hi havia Jordi PortabellaImma MayolXavier Trias Ferran Mascarell. La Generalitat de Catalunya la representaven els consellers Anna Simó, de Benestar i Família; i el d’Universitats, Carles Solà.

Per continuar llegint, accedeix a la notícia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *