«La intenció és iniciar el Consell de la República abans de l’1 d’octubre»

—Els seus primers mesos com a president han anat com esperava?
—És difícil, en aquest país, dir ara mateix que les coses van tal com s’esperen, perquè vivim una situació tan excepcional, tan greu, i cada dia passen tantes coses, que és difícil planificar coses no per al curt termini, sinó per a l’endemà mateix. Però, dit això, perquè a mi m’agrada posar de manifest el moment excepcional en què vivim, penso que les coses van raonablement d’acord amb el que m’esperava. Ara, jo no podia esperar que hi hagués una moció de censura a Espanya ni moltes altres coses. Per això insisteixo que vivim bastant al moment.

—En algun moment ha trobat a faltar la seua feina anterior com a escriptor i editor?
—Et sents una mica com el personatge de les teves futures memòries. Saps que algun dia escriuràs sobre el que ara estàs vivint. I de vegades tens una mica aquesta sensació que a mi m’ajuda a sobreviure aquests dies, veient-me a mi mateix fora de mi i observant-me. Aquesta visió del que faig, com des de fora, sí que la tinc.

—Sent que el seu paper al capdavant de la Generalitat és més simbòlic que efectiu, tal com han publicat alguns mitjans els darrers mesos?
—No. Jo m’he sentit el president de la Generalitat des del primer moment en què vaig arribar al càrrec. I, per tant, amb totes les conseqüències i totes les responsabilitats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *