La impotència també és un negoci

Entrar al bar a prendre el primer cafè del dia i demanar el periòdic per fullejar-lo és un acte ben comú. Durant els darrers anys, les portades dels diaris ja no sorprenen només pels titulars. En aquestes cobertes hi ha una sèrie d’anuncis que, sovint, són més cridaners. Però ningú en parlarà si no és en clau d’humor. De segur, ningú no els subratllarà, retallarà o apuntarà les dades de l’empresa en qüestió. I en cas contrari, ho farà amb la discreció més cautelosa. El problema hi és, però ningú vol fer-lo públic.

Parlem, és clar, de la publicitat de les clíniques de sexologia dirigides als homes. Aquests avisos l’encerten quan detecten una inquietud social. La impotència, reflectida en símptomes com l’ejaculació precoç o la disfunció erèctil, és una constant evident entre les persones de sexe masculí. Si la realitat no fóra així, aquests anuncis no eixirien cada dia publicats a les cobertes dels diaris esportius, llegits majoritàriament per barons. També n’apareixen en molts rotatius d’informació general, que mostren aquests requadres protagonitzats per autèntics adonis que somriuen mentre abracen la seua parella, que es mostra elegant i físicament radiant. Molts lectors descobreixen una mà que els pot rescatar del seu fracàs més amagat. Mai no seran el fornit cabellut de la imatge, però podran somriure amb la mateixa satisfacció. Això és el que vol fer creure l’anunci i això és el que molts acaben pensant. Perquè volen despertar del malson.

La freqüència diària d’aquests reclams publicitaris pot fer pensar moltes coses. Per exemple, que s’han superat els tabús sexuals que impedeixen als homes parlar del sexe més enllà de les gestes glorioses, moltes d’elles exagerades o filles d’una imaginació que vol pal·liar la pressió social. O que s’ha assumit un problema que fins ara no era percebut com a tal. També es pot intuir que el feedback entre els membres d’una parella s’ha consolidat i es plantegen, per fi, qüestions sexuals que en les darreres generacions eren de vet automàtic.

Per continuar llegint, accedeix a la notícia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *