“La feina de la vida del pare era gestionar el gran patrimoni cultural que té Catalunya”

Què és VESC?

Sumpti: L’empresa que va muntar el Lluís [Puig] l’any 2000 amb l’Ali Pujol quan va deixar el càrrec que tenia com a tècnic dins del Departament de Cultura, al despatx de Joan Vidal i Gayolà [en aquell moment director general del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana]. Ell és un emprenedor nat i volia tirar endavant un projecte. Sempre ha treballat per la cultura i llavors volia emprendre un viatge sol. I en un viver d’empreses de Terrassa, del servei d’ocupació municipal, muntà aquest projecte. Al novembre de 1999 crea l’empresa VESC, Vèrtex Empresarial de Serveis Culturals. Vesc també és una planta, la que regalem per Nadal. Llavors, el nom té un doble sentit. El Lluís sempre ha tingut molta visió de futur, i ell va veure en aquest pati -que era un galliner- moltes possibilitats. Com que va arribar a tenir molts treballadors, ell va buscar un espai ampli. I ell, que és molt amant de la natura, hi va veure moltes possibilitats.

I què ofereix, VESC?

Sumpti: Lluís engega projectes culturals. Ha estat mànager, productor d’espectacles i de tota mena d’esdeveniments: teatre, dansa, música, llibres… És una persona molt inquieta. I VESC encara continua. I el pati l’aprofitava per a gravacions, entrevistes, assaigs… És un espai molt polivalent. VESC es dedica bàsicament a fer management d’artistes i produccions culturals de tot tipus. Ell va estar treballant 10 anys a l’empresa i el van oferir la possibilitat de ser director del Mercat de Música Viva de Vic. Va acceptar-ho, va estar-hi quatre anys, i ho compaginava. Llavors li van proposar ser director general de Cultura Popular i va haver de deixar l’empresa per incompatibilitats. Llavors l’empresa va quedar en mans de l’Ali, la seva sòcia. I des d’aquell moment no té res a veure amb l’empresa.

Llavors, ell s’ha dedicat a la cultura tant des de l’àmbit privat com des del públic.

Sumpti: El Lluís ha treballat en la cultura des que va néixer. Sempre ha estat un home de cultura. T’ho dic perquè quan tenia 14 anys ja era sardanista. Després va estudiar música i va tocar en grups. Ha estat director d’Esbarts Dansaires. Sempre capficat en l’entorn del folklore. Ho ha fet des d’un àmbit d’oci, també professional i per a l’administració, que el va anar a buscar quan ell feia de bomber a Barcelona. En aquell moment la Generalitat de Catalunya el va buscar perquè ocupès una plaça de tècnic. Va estar al Departament de Cultura deu anys i es quan determina que vol muntar la seva empresa. És a dir, sempre ha estat amb la cultura.

Per continuar llegint, accedeix a la notícia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *