‘La Catalunya que va descriure Orwell es va negar a obeir, tal com està fent avui’

Amb tot el que està passant, supose que no ha necessitat massa inspiració per escriure el llibre.

—Es van barrejar moltes coses. El llibre té dues parts: una de més periodística i una altra de més analítica, que la vaig escriure a l’estiu bàsicament. Amb retocs posteriors, és clar. La crònica la vaig haver d’escriure amb posterioritat als fets. Efectivament, hi havia matèria de sobres.

—L’obra és un homenatge, però també recorda els moments més delicats pels quals ha passat Catalunya darrerament. En algun moment va témer que tot defallira, després del que s’havia fet?

—No. La prova és que, com que els llibres són de ritme lent, sempre hi ha la por que alguna novetat el condicione. Però han passat moltes coses i res no ha aconseguit alterar el que ja havia escrit. Tot el que ha passat ha confirmat la tesi que un problema polític no es pot solucionar per la via repressiva. Era la lògica dels esdeveniments, malgrat que en algun moment determinat hi haguera més pessimisme. El que està fent l’Estat espanyol no té sentit. I com que no en té, no pot funcionar. Tardarem més o menys, però no pot funcionar aquesta lògica.

Per continuar llegint, accedeix a la notícia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *