Joan F. Mira i els objectes d’una vida al servei del País Valencià

Pocs dies després del reconeixement de la Universitat de València, Joan Francesc Mira torna a ser homenatjat per una altra institució valenciana. Es tracta del Museu Valencià d’Etnologia, entitat que ell mateix va fundar l’any 1982 i que va dirigir durant els seus dos primers anys. La intenció d’aquesta mostra és la “d’oferir l’enorme llegat intel·lectual polifacètic” de Mira, segons expressa Xavier Rius, diputat de Cultura a la Diputació de València, institució a la qual pertany el MVE.

El País Valencià té en Joan Francesc Mira un dels seus principals referents intel·lectuals. Atorgar-li només un ofici és impossible, ja que Mira es dedica a l’antropologia, a l’assaig, a la novel·la i a la docència de la llengua grega, matèria en la qual és catedràtic. La seua tasca professional acumula més de quaranta llibres publicats que han deixat una empremta inesborrable en el patrimoni valencià.

Aquesta paraula, la de patrimoni, és un terme emprat constantment per l’escriptor en les seues obres, i el fa sinònim de pàtria i de “tot allò que tenim en comú: una història, una cultura, una llengua, unes ciutats…”. La mostra que repassa la biografia de Joan Francesc Mira sembla haver tingut en compte aquesta premissa. Els objectes exposats són tota una col·lecció patrimonial no només de la seua obra i de la seua vida, sinó també de la història i del present dels valencians.

Per continuar llegint, accedeix a la notícia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *