Humor, tragèdies, disbauxes

“No us esforceu a ser racionals, que pot ser útil per aixecar un pont, un negoci, una idea col·lectiva, però no pas per explicar una veritat íntima. No en digueu miracle, com no en dieu miracle de la concepció d’un nadó o de la fidelitat del sol a cada matinada: era un fet misteriós però irrefutable que es confirmava en la vida”.

Amb aquesta frase extreta del primer capítol, hom pensa que Mística conilla serà un conjunt d’abstraccions mentals expressades pel seu autor en un nou exemple de necessitat d’explicar allò que les persones no poden argumentar fora dels llibres. Però el fil d’aquest inventari és tan divers que s’hi poden trobar tot tipus de sensacions: des de les més mentals i, per tant, més singulars i difícils d’entendre; fins a les més quotidianes i amb les quals el lector s’hi pot identificar més.

Mística conilla és un conjunt de vàries novel·les dividides en fragments curts que recorren les experiències d’un passat millor, enyorat. La nostàlgia no és filla de la vellesa, sinó d’una maduresa frustrada que vol retrocedir.

Per continuar llegint, accedeix a la notícia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *