Ferran Suay: «Els drets lingüístics han de ser considerats com a drets humans»

Ferran Suay i Lerma (València, 1959), professor de psicobiologia a la Universitat de València, ha esdevingut nou president de l’ELEN, l’Equality Language European Network, que es tradueix al català com a Xarxa Europea per la Igualtat Lingüística. Aquesta entitat arreplega quasi un centenar i mig d’associacions que treballen pel reconeixement de les llengües minoritzades. Entre aquestes associacions hi ha Acció Cultural del País Valencià, de la qual Suay forma part.

Quantes associacions en defensa del català hi ha a l’ELEN?

-Jo estic com a representant de la Federació Llull, que arreplega Òmnium Cultural, Obra Cultural Balear i Acció Cultural del País Valencià. A banda, també està Plataforma per la Llengua i Escola Valenciana.

-Aquesta deu ser una de les poques vegades que un valencià assoleix un càrrec d’aquesta rellevància per la defensa del català a Europa…

-Sí. Però l’ELEN no només actua en defensa del català. Defensa totes les llengües minoritzades d’Europa.

-Com es configura l’ELEN?

-És una plataforma de la societat civil, formada per associacions que conflueixen sota un mateix paraigua. Aquestes associacions envien representants a les assemblees com la que vam celebrar el passat cap de setmana al Camp Nou. També hem fet assemblees a València, París, Hèlsinki, Brussel·les… Hi tenim més de trenta llengües representades, totes minoritzades.

Per continuar llegint, accedeix a la notícia.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *