“És un ridícul internacional de la justícia espanyola”

– S’ha anunciat l’acceptació de l’extradició de Carles Puigdemont i, en canvi, l’independentisme ha rebut la notícia com una victòria. I l’unionisme com una derrota.

– Perquè finalment s’ha descartat la rebel·lió. El tribunal s’havia pronunciat vàries vegades dient que no hi havia rebel·lió. Totes les vegades que el fiscal li demanava que revisara la situació de llibertat de Carles Puigdemont, amb la petició hi havia arguments d’haver comès rebel·lió i alta traïció. I el tribunal sempre deia que no veia rebel·lió, deixant la porta oberta a canviar de criteri més endavant. Finalment, el fiscal va presentar la demanda d’extradició. I la va deixar oberta, demanant que si no hi havia rebel·lió, podia haver greus desordres públics. Però el delicte de sedició, relacionat amb aquests desordres, no existeix a Alemanya. Entenen que és un delicte antidemocràtic, perquè es pot confondre amb el dret de manifestació. I finalment, el tribunal alemany ha decidit que els fets, segons el seu ordenament, no impliquen rebel·lió ni desordres públics, però que en un principi podria donar-se el delicte de malversació. I, a més, decreta que Puigdemont resta en llibertat perquè, entre més coses, hi haurà recurs. I mentre s’estiga a l’espera del recurs restarà en llibertat, perquè ha donat mostres contínues que el seu comportament ha estat lleial. Li van donar la llibertat i no es va escapar. Va pagar la fiança imposada, a més. Ara, la defensa de Carles Puigdemont té un termini de 30 dies per recórrer la decisió al Tribunal Constitucional alemany i ho farà. I es confia que no siga entregat finalment. Perquè la malversació, després de les declaracions de Cristóbal Montoro, exministre d’Hisenda; i després dels informes de la Guàrdia Civil, que ni tan sols quadraven les sumes -en alguns informes hi havia errors de còmput-, doncs entenem que no existeix.

– Per tant, la victòria és que la justícia alemanya ha llevat la raó a l’espanyola?

– El punt fort d’això és que mentre en un país europeu democràtic no s’ha percebut que hi haja cap delicte de rebel·lió, a Espanya, i malgrat els arguments emesos des de gran part de la comunitat jurídica, han insistit en el mateix i hi ha nou persones empresonades per aquesta interpretació jurídica. És totalment erroni.

Per continuar llegint, accedeix a la notícia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *