Els municipis s’alien amb la lluita feminista

La rapidesa del temps acostuma a tothom a conviure entre regidories d’Igualtat, Polítiques Inclusives o Diversitat. Aquestes denominacions mostren les intencions dels nous governs municipals, que han abordat els problemes de gènere de manera directa dedicant-hi regidories pròpies. Abans, aquestes qüestions es tractaven parcialment des dels departaments de Benestar o d’Acció Social, termes ambigus que convidaren els nous regidors a ser més precisos en els seus propòsits. La lluita pels drets de les dones, com pels d’altres col·lectius afectats pel sexisme, ha passat a primer pla.

L’educació universitària, el compromís mediàtic o les lleis adreçades a protegir les víctimes de la violència de gènere són eines fonamentals per anorrear la calamitat del masclisme. Els nous governs municipals, però, pretenen fer un camí basat en el contacte directe, en l’acció diària, en la informació als barris i en la contribució a acabar el problema des de baix, des d’allà on les altes instàncies no poden arribar. Perquè els problemes transversals requereixen solucions transversals.

Barcelona, València i Palma van ser tres de les ciutats que van canviar de govern durant la primavera de 2015. Les seues tres regidories amb inquietuds feministes comparteixen una visió comuna: és necessari implicar tots els departaments del govern local en aquesta lluita. Així ho assegura Laura Pérez, regidora de Feminismes i LGBTI –Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transsexuals i Intrasexuals– a l’Ajuntament de Barcelona, que assenyala “el canvi institucional que està experimentant la ciutat gràcies a la inclusió de la mirada de gènere en els sistemes d’informació, en la formació del personal, en els pressupostos, en la política laboral, en les ordenances fiscals, en les contractacions o en les subvencions”. Per aplicar aquesta perspectiva amb cert èxit són necessaris els estudis previs dirigits a garantir l’eficàcia d’aquestes mesures.

Per continuar llegint, accedeix a la notícia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *