«Els escriptors són portaveus d’un sentiment de cada lloc»

—Defineix la seua obra com “una excursió literària per seixanta textos de seixanta grans autors”. En són molts, però en les seleccions sempre en queda algú exclòs. Ho ha sentit així?

­—Abans que res, m’agradaria dir una cosa: el llibre és el resultat d’un encàrrec editorial molt agradable que només abastava el Principat, no la resta del país, dels Països Catalans. I, és clar, a mi em venien al cap textos de Vicent Andrés Estellés, de Marià Villangómez… Respecte a la pregunta, és evident que quan comences a remenar textos t’adones que n’hi ha molts. I n’he hagut de sacrificar. Però han sortit aquests. És evident que, dins de Catalunya, Barcelona té un pes. I això es nota dins del llibre. Però com que jo sóc de l’anomenada Catalunya Nova, al llibre s’hi veu reflectit. Estic segur que si la recopilació hagués estat a càrrec d’un escriptor de Girona no hi hauria tants textos de les Terres de l’Ebre o del Camp de Tarragona.

—Quim Monzó, Josep Pla, Mercè Rodoreda, Manuel de Pedrolo, Jaume Cabré… Hi ha un text per autor. N’hauria reiterat algun?

—Molts. No puc evitar recordar el Josep Pla. Era un escriptor molt viatger i va dedicar gran part de la seva obra a parlar de llocs que coneixia, especialment del nostre país.

Per continuar llegint, accedeix a la notícia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *