«Des de la centralitat d’Esquerra, seria òptim un govern compartit amb comuns i JxCat»

Com valora el resultat d’Esquerra Republicana a les eleccions generals del 28A?

—El resultat és quelcom més que quantitatiu: és un missatge a l’Estat, una victòria del discurs que Esquerra Republicana ha fet durant la campanya. Perquè això va de llibertat i va de democràcia. Això és el que Catalunya ha dit en veu alta. D’això, se’n deriva una conseqüència immediata: tenim la segona volta el 26 de maig i cometríem un error si pensem que el resultat es pot extrapolar.

—Les enquestes a les municipals també el posicionen bé, però en alguna ocasió els pronòstics han jugat en contra d’Esquerra Republicana. Tem que això puga tornar a passar?

—És bo no fer cas de les enquestes perquè si no en fas, no hi ha males passades. Els ciutadans decideixen, tot depèn d’ells. Ara, tenim possibilitats, n’estem convençuts. No perquè ho diguin les enquestes, sinó perquè ho veiem i ho palpem cada dia amb la ciutadania, veïns, empreses…

—Ho palpen amb les empreses? Què els transmeten?

—Aquesta barreja d’inquietud pel present i d’exigència pel futur. Demanen que Barcelona sigui governada un altre cop amb una estratègia clara i, tant com sigui possible, compartir, des de la complicitat, la definició d’aquestes estratègies de futur. Demanen una ciutat cohesionada, segura, que funcioni amb creixement sostenible i que sigui capaç de definir i decidir el seu propi rumb.

Per continuar llegint, accedeix a la notícia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *