Civisme, pau i dignitat

A hores d’ara, l’únic pronòstic fiable és que l’escenari que es va obrir ahir serà, fins i tot, més llarg i complicat que l’anterior. El Govern català ha complert amb el seu mandat. I ho ha fet amb tot el vent en contra. El de l’escepticisme i la desconfiança de molts partidaris, raonablement temorosos que l’executiu de Puigdemont fera una frenada en sec. També amb el menyspreu dels contraris, sempre amb la desconsideració i la burla com a arma per evitar enfrontar-se a la realitat. Malgrat tot, el Govern s’ha reeixit amb enteresa. Ningú no ho podrà negar. Però, i ara?

El divendres 27 d’octubre, després de l’aprovació del Parlament, Carles Puigdemont va intervenir fora de l’hemicicle i va destacar tres conceptes: civisme, pau i dignitat. Tres termes que serviran per suportar la tempesta que queda per vindre. Les decisions del Govern espanyol ja són conegudes. La incompatibilitat d’actuacions d’un i altre govern pot derivar en un conflicte perillós al qual el poble català haurà d’enfrontar-se. Anant pel mateix camí que l’ha fet arribar a la situació actual.

Ben és cert que la innocència de la revolució dels somriures no servirà per fer-ho tot. Però ha valgut, de moment, per arribar a un punt en què ningú no confiava. La societat civil no han sabut actuar de cap altra forma que des del seny, la democràcia i el respecte. Malgrat el relat de la interlocutòria que ha dut Jordi Cuixart i Jordi Sànchez a presó. Una decisió a la carta, tal com han demostrat una gran quantitat de juristes catalans i d’arreu.

Per continuar llegint, accedeix a la notícia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *