Catalunya trenca amb el calendari espanyol

Les diades són símbols, com també ho són el fet de protestar contra allò que signifiquen. El 6 de desembre és una data assenyalada al calendari espanyol, però els ulls estaran posats en la reacció d’una part de l’Estat durant aquest dia. I és que, des dels municipis catalans amb governs independentistes, el 6D també serà simbòlic. Perquè escenificarà el rebuig o la desobediència a la màxima representació legal de l’Estat.

El darrer 12 d’Octubre, Badalona va ocupar les portades de la premsa després que un regidor trencara, davant de les càmeres, l’ordre judicial que volia impedir l’obertura del consistori durant aquell dia. Aquest acte, també simbòlic, va esdevenir mediàtic. Però l’independentisme català va trobar a faltar una acció més coordinada entre tots els ajuntaments.

Per això, des de l’Associació de Municipis per la Independència –AMI– s’ha dissenyat una estratègia inclusiva per a tots els ajuntaments independentistes, amb la intenció de reforçar el simbolisme que implica rebutjar conjuntament la Constitució. Tot, des d’una autonomia local que promourà distints actes a cada municipi. Però tots amb un mateix fons: el de rebutjar la Constitució. “Perquè no ens hi representa”, afirma Arnau Mata, portaveu del Govern municipal de Sant Vicenç dels Horts, al Baix Llobregat.

Per continuar llegint, accedeix a la notícia.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *