Antoni Abad: «Sembla que l’Estat del benestar sigui d’uns altres que ens administren a tots»

—Quin és el minut i resultat de les relacions entre Cecot i Foment del Treball?

—Foment és una entitat de representació cúpula de l’empresariat català des de fa segles. I alguns dels gremis que van fundar Cecot són més que centenaris. Venim d’una tradició a les ordres de Foment. Perquè, al final, Foment és la gran confederació d’empreses i sectors de Catalunya. Això no es discuteix. I procurem, des del nostre rol d’estar més propers a unes determinades empreses en el dia a dia, aportar des de la base, que és com es construeix Foment. Aportar vol dir fer propostes de millora de la competitivitat des d’un esperit crític. Som una entitat d’esperit jove, amb un punt de rebel·lia positiva. Malgrat que això suposi algun malentès. Per tenir les coses més clares, vam signar un document per dir, precisament, que estem junts. La unitat de representació empresarial és molt important. I Cecot, modestament, representa una gran quantitat d’empreses i sectors i és un element significatiu dins de Foment. Si algú te la percepció que hem d’afinar alguna cosa, tot és sempre millorable. Però l’esperit de respecte i voluntat d’unitat és invariable i està consolidat. Així ho hem expressat.

—Els acusen de no respectar els seus límits territorials, de representar empreses arreu de Catalunya quan en teoria són una patronal del Vallès.

—Això anava previ a l’acord de gener. En la mesura que tenim gremis d’àmbit català, els nostres gremis, quan sumen més empreses del seu àmbit, la seva dimensió es fa més gran. No és Cecot la que està fent socis. Hem d’anar a les arrels. Cecot no té l’empresa com a soci directe, la té el gremi o l’associació. I si aquest gremi o associació és d’àmbit català, és coherent que tingui socis per tot el territori de Catalunya. Això ja no forma part de cap argument d’enfrontament. D’aquí no es pot derivar la pretensió que nosaltres aspirem a ser una entitat cúpula, perquè la nostra cúpula és Foment. El paper d’aquesta entitat és ben diferenciat d’una de base com és Cecot i els seus gremis.

Per continuar llegint, accedeix a la notícia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *